• Zilele și orele de primire în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale.


  • Octavian Armașu, Guvernator al Băncii Naţionale

    Prima zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.


  • Vladimir Munteanu, Prim-viceguvernator al Băncii Naţionale

    A doua zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
05.07.2016

Registrul riscurilor de credit – în exploatare experimentală

La data de 1 iulie 2016, proiectul Băncii Naționale a Moldovei   cu privire la Registrul riscurilor de credit  a  trecut la faza de exploatare experimentală care  se va derula  pe parcursul a 40 de zile.

Registrul riscului de credit  reprezintă un sistem de înregistrare și prelucrare a informațiilor aferente riscului de credit rezultat din activitatea financiară a băncilor. În acest sistem vor fi stocate și centralizate datele de identificare ale contrapărților, cele aferente activelor și angajamentelor băncilor supuse riscului de credit. Registrul va fi utilizat la revizuirea, rectificarea și clasificarea debitorilor băncilor, în scopul evaluării suficienței provizioanelor, în funcție de nivelul riscului la activele și angajamentele problematice, precum și în scopul constatării tendințelor portofoliilor de credite.

La această etapă a proiectului, pentru o mai bună transparență a activității băncilor licențiate, Banca Națională a Moldovei a  pus la dispoziția publicului larg un nou raport ce vizează clasificarea creditelor  pe ramuri

Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).