• Programul primirii în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale a Moldovei.
    Înscrierea solicitanților pentru audiență se efectuează în temeiul demersului în scris privind subiectul abordat.

  • Anca Dragu, guvernator

    Prima zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
    Telefon: +373 22 822 606.

  • Vladimir Munteanu, prim-viceguvernator

    A doua zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
    Telefon: +373 22 822 606.


  • Tatiana Ivanicichina, viceguvernator

    A treia zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
    Telefon: +373 22 822 607.


  • Constantin Șchendra, viceguvernator

    A patra zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
    Telefon: +373 22 822 607.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor și cererilor de acces la informații de interes public adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
30.06.2020

UE susține continuarea reformelor în sectorul bancar al Republicii Moldova

 


Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu, a avut o întrevedere cu ambasadorul Peter Michalko, șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova.

Agenda discuțiilor a cuprins evoluțiile macrofinanciare, activitatea sectorului bancar din Republica Moldova și măsurile întreprinse de BNM pentru atenuarea consecințelor economice și sociale ale pandemiei COVID-19.

Guvernatorul Băncii Naționale a apreciat sprijinul UE oferit Republicii Moldova în confruntarea cu noul coronavirus și valoarea acestuia nu numai sub aspect financiar, dar și social. În contextul acțiunilor desfășurate de BNM, Octavian Armașu s-a referit la  abordările recente ale băncii centrale, precum și la importanța unei viziuni de perspectivă asupra situației curente.

La rândul său, ambasadorul Peter Michalko  a exprimat susținerea UE în procesul de reformare a sistemului bancar care a atenuat, la această etapă de criză, impactul negativ al acesteia, redând deschiderea UE de a fi alături de Republica Moldova.

La fel, ambasadorul UE a apreciat progresul obținut de BNM în reformarea sistemului bancar și a accentuat necesitatea continuării acestora în actuala perioadă dificilă, precum și importanța menținerii independenți BNM pentru asigurarea rezilienței sectorului bancar și a stabilității financiare.

Oficialii au purtat, de asemenea, discuții în contextul angajamentelor asumate de Republica Moldova în cadrul Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, în special, referitoare la armonizarea legislației țării noastre cu actele UE şi standardele internaționale. În această ordine de idei, au fost menționate cerințele prudențiale aferente activității băncilor cu privire la capital, levierul financiar, lichiditate, expunerile mari și dezvăluirea informației. Implementarea acestor cerințe au un rol decisiv în diminuarea riscurilor în sectorul bancar.

Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).