• Zilele și orele de primire în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale.


 • Octavian Armașu, Guvernator al Băncii Naţionale

  Prima zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
  Programare la telefon: +373 22 822 606.


 • Vladimir Munteanu, Prim-viceguvernator al Băncii Naţionale

  A doua zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
  Programare la telefon: +373 22 822 606.


 • Ion Sturzu, Viceguvernator al Băncii Naţionale

  A patra zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
  Programare la telefon: +373 22 822 607.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
07.05.2021

Ziua Europei la Banca Națională a Moldovei

 


Banca Națională a Moldovei va marca Ziua Europei în perioada 11-14 mai, punând la dispoziția publicului mai multe informații despre colaborarea BNM cu Uniunea Europeană și progresele înregistrate în acest sens.

Adoptarea unui set eficace de reguli și practici pentru serviciile financiare și extinderea cooperării Băncii Naționale cu autoritățile de reglementare și control din UE sunt exemple elocvente de implementare eficientă a obiectivelor comune din Acordul de Asociere”, menționează guvernatorul BNM, Octavian Armașu. „Acordul de Asociere dintre Republica Moldova și UE este un instrument excelent de modernizare a pieței serviciilor financiare și de integrare economică europeană, iar prin punerea în aplicare a acestuia sunt atinse realizări substanțiale în domeniul financiar-bancar”, accentuează oficialul băncii centrale. (Discursul integral poate fi vizualizat la următorul link: https://www.youtube.com/watch?v=M7jJBABjUN8)

Astfel, în perioada menționată, Banca Națională va publica pe profilurile sale de pe rețelele de socializare un șir de produse informative video, infografice și texte despre aspecte generale referitoare la integrarea europeană, activitățile derulate în acest sens, implementarea Acordului de Asociere RM – UE și rolul BNM în procesul respectiv.

De asemenea, informațiile vor viza consolidarea legislației bancare ce ține de asigurarea stabilității financiare, îmbunătățirea supravegherii bancare, a supravegherii sistemelor de plăți și a celei din domeniul prevenirii și combaterii spălării banilor ș.a.

În cadrul marcării Zilei Europei, Banca Națională va continua, la fel, campania de informare „Educația financiară – un beneficiu personal, social și economic”, prin difuzarea produselor multimedia în sprijinul cunoștințelor financiare generale ale publicului.

 


Mesajul guvernatorului BNM, Octavian Armașu, cu ocazia Zilei Europei

Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).