• Programul primirii în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale a Moldovei.
    Înscrierea solicitanților pentru audiență se efectuează în temeiul demersului în scris privind subiectul abordat.

  • Anca Dragu, guvernator

    Prima zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
    Telefon: +373 22 822 606.

  • Vladimir Munteanu, prim-viceguvernator

    A doua zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
    Telefon: +373 22 822 606.


  • Tatiana Ivanicichina, viceguvernator

    A treia zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
    Telefon: +373 22 822 607.


  • Constantin Șchendra, viceguvernator

    A patra zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
    Telefon: +373 22 822 607.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor și cererilor de acces la informații de interes public adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
02.12.2019

Banca Națională a aprobat cinci membri ai Consiliului BC „Moldindconbank” S.A.

 

Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM), i-a aprobat vineri, 29 noiembrie 2019, în funcția de membru al Consiliului BC „Moldindconbank” S.A. pe Nikolaos Barlagiannis, Nikolay Nikolov, Ana Spînu, Tamjid Hossain Basunia, și Gaël, Jean-Marie, Ghislain, Gérard du Breil de Pontbriand. Aceștia au o bogată experiență profesională relevantă profilului de activitate și modelului de business al BC „Moldindconbank” S.A. și dispun de competențele necesare pentru administrarea băncii în conformitate cu responsabilitățile încredințate.

În aceeași ședință, Comitetul executiv al BNM a aprobat hotărârea privind revocarea unor administratori temporari ai BC „Moldindconbank” S.A. Astfel, începând cu 02.12.2019, mandatele administratorilor temporari care exercitau funcțiile de membri ai Consiliului băncii vor înceta. În același timp, Comitetul de conducere al BC „Moldindconbank” S.A. va fi în continuare administrat de administratori temporari desemnați de către BNM, mandatele cărora rămân a fi valabile până la data de 20 ianuarie 2020.

Banca Națională apreciază dedicația și profesionalismul de care au dat dovadă Giedrius Steponkus, Sorin Andrei, Anna Gheorghiu și Elena Pungă pe parcursul exercitării mandatelor de administratori temporari, între anii 2016 și 2019.

BC „Moldindcondbank” S.A. activează în regim normal și presteaza toate serviciile, inclusiv cele legate de operațiunile cu depozitele, de creditare și decontări.


Cine sunt noii membri ai Consiliului BC „Moldindconbank” S.A.

Nikolaos Barlagiannis (Republica Elenă) are o experiență vastă în conducerea companiilor mari. Această experiență include atât gestionarea curentă, cât și cea strategică a companiilor, precum și gestionarea proceselor de restructurare, achiziții, fuziuni, emitere de titluri de valoare.

Nikolay Nikolov (Bulgaria) dispune de o experiență diversificată, cu pondere semnificativă în domeniul consilierii în afaceri și în activitatea investițională, de asemenea în domeniul tehnologiilor informaționale și sectorul energetic. Nikolay Nikolov a acumulat experiență de peste 18 ani în exercitarea funcțiilor de conducere în cadrul mai multor companii din Bulgaria.

Ana Spînu (Republica Moldova) este doctor în științe economice, conferențiar universitar în cadrul Universității Libere Internaționale din Moldova. Ana Spînu dispune de experiență de peste 20 de ani în domeniul academic.

Tamjid Hossain Basunia (Marea Britanie) în ultimii 10 ani a exercitat funcții de membru al Consiliului în cadrul unor bănci din Federația Rusă. Dumnealui dispune de o experiență de circa 38 de ani în domeniul auditului, făcând parte din echipa uneia din cele mai mari companii de audit cu renume mondial - PricewaterhouseCoopers.

Gaël, Jean-Marie, Ghislain, Gérard du Breil de Pontbriand (Franța) este doctor în științe economice cu experiență semnificativă în sectorul financiar-bancar și în domenii conexe. În ultimii 10 ani a fost membru al consiliului în cadrul mai multor entități din sectorul financiar, inclusiv bănci mari din spațiul european (Franța, Slovenia).