• Zilele și orele de primire în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale.


  • Octavian Armașu, Guvernator al Băncii Naţionale

    Prima zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.


  • Vladimir Munteanu, Prim-viceguvernator al Băncii Naţionale

    A doua zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
26.07.2019

Comunicat cu privire la actualizarea calendarului operațiunilor de politică monetară

 

Banca Naţională a Moldovei a actualizat calendarul privind operaţiunile de politică monetară pentru anul 2019. Începând cu data de 30 iulie curent, Banca Națională revine la utilizarea operațiunilor repo în calitate de instrument principal de suplinire a resurselor băncilor.

Aceste operațiuni se vor efectua săptămânal la inițiativa Băncii Naționale prin procedura licitațiilor standard, cu decontarea în următoarea zi lucrătoare și vor avea scadența de două săptămâni. Rata dobânzii aplicată va fi egală cu rata de bază stabilită de Comitetul executiv al BNM plus o marjă de 0.25 puncte procentuale.

Totodată, calendarul prevede continuarea derulării săptămânale a licitațiilor de plasare a certificatelor BNM pe termen de 14 zile.

Băncile care îndeplinesc criteriile de eligibilitate pot depune oferte de participare la licitații de livrare sau absorbție a lichidităților.

Banca Naţională va ajusta la necesitate utilizarea instrumentelor disponibile, astfel încât să asigure stabilitatea preţurilor pe termen mediu.