Opțiuni de accesibilitate

 • Programul primirii în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale a Moldovei.
  Înscrierea solicitanților pentru audiență se efectuează în temeiul demersului în scris privind subiectul abordat.

 • Anca Dragu, guvernator

  Prima zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
  Telefon: +373 22 822 606.

 • Vladimir Munteanu, prim-viceguvernator

  A doua zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
  Telefon: +373 22 822 606.


 • Tatiana Ivanicichina, viceguvernator

  A treia zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
  Telefon: +373 22 822 607.


 • Constantin Șchendra, viceguvernator

  A patra zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
  Telefon: +373 22 822 607.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor și cererilor de acces la informații de interes public adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
27.04.2020

Banca Națională a aprobat doi membri ai Consiliului BC „Moldindconbank” S.A.

 

Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) i-a aprobat astăzi  în funcția de membru al Consiliului BC „Moldindconbank” S.A. pe Herbert Stepic și Thomas Michael Higgins, care dispun de o experiență  distinctă în domeniul financiar-bancar internațional.

Astfel, Herbert Stepic s-a impus în calitate de expert de înaltă valoare profesională  și probitate, activând peste 30 de ani în Grupul bancar Raiffeisen în Austria, Slovacia, Ungaria, Cehia, Bosnia și Herțegovina și alte 9 țări.  A exercitat respectiv funcții în organul executiv al Raiffeisen Bank International AG, Viena și a fost membru al Consiliului în băncile din cadrul Grupului Raiffeisen. Revista Euromoney, în ediția sa jubiliară l-a apreciat drept unul dintre arhitecții tranziției Europei Centrale și de Est.

Cu o experiență vastă de 20 de ani  în domeniul financiar-bancar vine în Consiliul BC „Moldindconbank” S.A. și  Thomas Michael Higgins, care în ultimii ani a deținut funcția de membru al Consiliului de Supraveghere al Tokuda Bank AD., Bulgaria.

Acesta activează și în calitate de vicepreședinte al Consiliului de Directori al „EMP Invest Bulgaria” J.S.C., (Empower Capital), anterior activând și în calitate de membru al Consiliului de Supraveghere al companiei de investitii „BM Leasing” J.S.C., Bulgaria, „Bulgarian American Credit Bank” J.S.C.,  ș.a.

După aprobarea celor doi membri,  Consiliul BC „Moldindconbank” S.A. întrunește componența deplină și va funcționa în corespundere cu standardele moderne și obiectivele băncii aliniate la acestea într-o viziune profesională bine consolidată.

Ceilalți membri ai consiliului băncii au fost aprobați de către BNM pe 29 noiembrie 2019.

În perioada 20 octombrie 2016 – 11 februarie 2020, BC „Moldindcondbank” S.A. s-a aflat în regim de intervenție timpurie - timp în care aceasta a devenit o instituție financiară atractivă pentru clienți, parteneri și investitori. Anul trecut, pachetul majoritar de acțiuni al BC „Moldindconbank” S.A. a fost procurat de către investitorul european „DOVERIE UNITED-HOLDING AD”, care și-a propus să dezvolte strategia unei bănci eficiente și inovative.

BC „Moldindcondbank” S.A. activează în regim normal și prestează toate serviciile bancare.

Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).