Opțiuni de accesibilitate

  • Programul primirii în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale a Moldovei.
    Înscrierea solicitanților pentru audiență se efectuează în temeiul demersului în scris privind subiectul abordat.

  • Anca Dragu, guvernator

    Prima zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
    Telefon: +373 22 822 606.

  • Vladimir Munteanu, prim-viceguvernator

    A doua zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
    Telefon: +373 22 822 606.


  • Tatiana Ivanicichina, viceguvernator

    A treia zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
    Telefon: +373 22 822 607.


  • Constantin Șchendra, viceguvernator

    A patra zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
    Telefon: +373 22 822 607.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor și cererilor de acces la informații de interes public adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
11.01.2024

Anca Dragu la ASEM: Educația și cercetarea au un rol esențial pentru viitorul economic al Moldovei

 

Banca Națională a Moldovei (BNM) va acorda o atenție sporită cercetării și interacțiunii cu mediul academic, considerând aceste aspecte cruciale pentru îmbunătățirea politicilor economice și financiar-bancare ale Republicii Moldova. Declarația a fost făcută de guvernatoarea BNM, Anca Dragu, la întrevederea de astăzi cu conducerea și profesorii de la Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM).

„Aceasta vizită arată aprecierea mea față de mediul academic și recunoașterea nevoii de educație, oriunde în lume. Educația face diferența între o țară în ascensiune, o țară în dezvoltare și o țară care nu se dezvoltă”, a menționat Anca Dragu.

Guvernatoarea a adăugat că, în perioada următoare, BNM va pune un accent deosebit pe domeniul cercetării și pe interacțiunea cu mediul academic: „Vom organiza mai multe întâlniri cu specialiști din diverse domenii, ca să discutăm despre direcția economică. Putem dezbate deciziile de politică monetară și, în general, nevoile pe care le vede societatea”.

Profesorii de la ASEM au salutat deschiderea BNM pentru noi inițiative de colaborare. Acordurile anterioare dintre Banca Națională și ASEM au oferit studenților posibilitatea de a participa la instruiri și evenimente alături de reprezentanții băncii centrale, au precizat reprezentanții ASEM.

În cadrul întrevederii, a fost menționat programul "Școala Finanțelor Moderne", realizat de BNM în colaborare cu Banca Națională a României și ASE București. Proiectul a fost lansat în vara anului trecut, fiind adresat masteranzilor și studenților din ultimul an de licență de la ASEM. Programul evidențiază angajamentul pentru dezvoltarea profesională a tinerilor și aprofundarea cunoștințelor financiar-bancare, conform standardelor Uniunii Europene.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).