Opțiuni de accesibilitate

  • Programul primirii în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale a Moldovei.
    Înscrierea solicitanților pentru audiență se efectuează în temeiul demersului în scris privind subiectul abordat.

  • Anca Dragu, guvernator

    Prima zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
    Telefon: +373 22 822 606.

  • Vladimir Munteanu, prim-viceguvernator

    A doua zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
    Telefon: +373 22 822 606.


  • Tatiana Ivanicichina, viceguvernator

    A treia zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
    Telefon: +373 22 822 607.


  • Constantin Șchendra, viceguvernator

    A patra zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
    Telefon: +373 22 822 607.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor și cererilor de acces la informații de interes public adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
25.04.2024

Ședința de lucru cu reprezentanții asociațiilor de economii și împrumut

 

Banca Naționala a Moldovei (BNM) a organizat, între 23 și 24 aprilie 2024,  două ședințe de lucru prezidate de guvernatoarea Anca Dragu, cu reprezentanții asociațiilor de economii și împrumut care dețin licență de categoria B și a Asociației Naționale Centrale a asociațiilor de economii și împrumut.

Discuțiile s-au concentrat pe aspecte-cheie ale activității asociațiilor, cu accent pe gestionarea riscurilor și conformarea la actele normative în vigoare. De asemenea, au fost menționate acțiunile necesare și obligațiile ce decurg din respectarea cadrului normativ actual.  O altă temă prioritară a fost explorarea oportunităților de consolidare a activității, reglementării și supravegherii sectorului, BNM încurajând o implicare activă a asociațiilor în procesul de dezvoltare legislativă.

„Aceste întruniri subliniază angajamentul continuu al BNM de a îmbunătăți colaborarea cu entitățile  supravegheate și de a sprijini dezvoltarea unui mediu financiar robust și transparent. Inițiativele băncii centrale sunt orientate spre crearea unui cadru de reglementare și supraveghere predictibil, în beneficiul întregului sistem financiar și al participanților la piață. BNM așteaptă rezultate pozitive, care să contribuie la stabilitatea și integritatea sistemului financiar”, afirmă Anca Dragu.

Activitatea entităților din sectorul nebancar este reglementată și supravegheată de Banca Națională a Moldovei începând cu 1 iulie 2023, când unele competențe de la Comisia Națională a Pieței Financiare au fost transferate către banca centrală. Informații detaliate pot fi găsite la link-ul: https://bnm.md/ro/content/intrebari-si-raspunsuri-despre-transferul-unor...