• Zilele și orele de primire în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale.


  • Octavian Armașu, Guvernator al Băncii Naţionale

    Prima zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.


  • Vladimir Munteanu, Prim-viceguvernator al Băncii Naţionale

    A doua zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
05.02.2014

Analiza grafică a transferurilor de mijloace bănești în favoarea persoanelor fizice pentru anul 2013Transferurile de mijloace băneşti din străinătate efectuate în favoarea persoanelor fizice (rezidente şi nerezidente) reprezintă sumele de bani remise în ţară prin intermediul sistemului bancar naţional, inclusiv prin sistemele de transfer internaţional de bani. Sumele sunt recalculate din valuta originală a transferului în dolari SUA la cursul oficial al BNM la data efectuării transferului. De menţionat că atât provenienţa, cât şi destinaţia acestor sume pot fi diferite. Ele includ, pe lângă remiterile migranţilor moldoveni ce muncesc peste hotarele ţării, şi alte transferuri valutare.

Seriile dinamice privind evoluția transferurilor de mijloce bănești din străinătate efectuate în favoarea persoanelor fizice prin intermediul băncilor din Republica Moldova pot fi găsite pe pagina web oficială a BNM.

Seriile statistice ajustate sezonier ale transferurilor de mijloace băneşti din străinătate pot fi găsite pe pagina web oficială a BNM.

În anul 2013, prin intermediul băncilor licențiate au fost transferate din străinătate în favoarea persoanelor fizice mijloace bănești în valoare netă de 1,608.98 mil. USD, în creștere cu 7.7 la sută comparativ cu anul 2012.

Transferurile de mijloace băneşti din străinătate efectuate în favoarea persoanelor fizice, în dinamică lunară, 2011-2013 (mil. USD)
 

Transferurile de mijloace băneşti din străinătate efectuate în favoarea persoanelor fizice, în dinamică lunară, anul 2013 (mil. USD) - impactul cursului de schimb


 

Transferurile de mijloace băneşti din străinătate efectuate în favoarea persoanelor fizice, în dinamică lunară, anul 2012 (mil. USD) - impactul cursului de schimb


 

Transferurile de mijloace băneşti din străinătate efectuate în favoarea persoanelor fizice, în dinamică lunară, anul 2011 (mil. USD) - impactul cursului de schimb
 

Publicarea datelor se permite doar cu referire la această pagină.

Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).